A Peaceful Retreat by the Main Road

331 — Chesa Curtinella, Pontresina

Direct commission

A Jewel's Story Unfolds

330 — Villa Klainguti, Pontresina

Direct commission

Smart Living Design on a Small Budget

335 — Apartment Cumünela, La Punt

Direct commission

Landscapes and Living Spaces: A Dual Delight

333 — Maisonette Splendida, St. Moritz

Direct commission

We can only create good architecture if we respect the place where we build. Caty Emonet, owner

A home for 10 legs, 12 paws and 20 wheels

326 — Einfamilienhaus Chapella, S-chanf

Direct commission

Chesa Pedrolini: Resilience in the Face of Fire

324 — Chesa Pedrolini, Samedan

Direct commission

Meticulous Precision Unveals a Playful Spirit

321 — Apartment building Muntanella, Samedan

Direct commission

As an architect you have to like people. Caty Emonet, owner

Less is More: The Power of Simplicity

336 — Apartment Pro Bosio, Zuoz

Direct commission

More than just a Doghouse

315 — Chesa al Spelm, St. Moritz

Direct commission

Landscapes and Living Spaces: A Dual Delight

333 — Maisonette Splendida, St. Moritz

Contract: Direct commission

Type: Renovation of apartment

Year: 2022

Status: Built

Service: Planning and construction management

Client: Private

Even well-traveled guests who may have seen their fair share of natural wonders find themselves awestruck by the magnificent view that welcomes them to this duplex apartment: Stretching all the way to Samedan and distant mountain peaks, the breathtaking panorama of the Engadin unfolds before them. Upon shifting their attention to the apartment's interior, they are pleasantly surprised to discover that the external world is artfully reflected in every aspect of the indoor space. The warm, natural charm of oak wood seamlessly merges with the confident green-blue hue that captures the colours of the sky and the forested mountain slopes. Even the dark grey of the washbasins reveals, upon closer inspection, subtle hints of green.

The lower level of the duplex offers an open living area, a fully-equipped kitchen, and an elegant guest toilet. The living area's focal point is the fireplace, with its floor-to-ceiling wall radiating the same rich green-blue as the kitchen. Originally connected by a spiral staircase, the previously open gallery has been significantly expanded to accommodate a twin bedroom and a master bedroom featuring a custom-made double bed and its own en-suite shower. A lacquered wooden wall introduces vibrant colour to this now enclosed upper floor. The spiral staircase has been replaced by a wooden staircase, both discreetly concealed (behind the kitchen wall) and distinctive (thanks to the lowest step crafted from black steel).

In addition to the generous windows, clever custom interior design imparts a sense of spaciousness to the bright apartment that exceeds its actual square footage. Each room has been meticulously planned, skillfully blending functionality with aesthetics. Foldable table ends offer versatile utility, while spacious under-bed drawers and built-in closets provide practical storage solutions.